The Wiebenga Complex is a national monument and serves as a faculty building for the Hanzehogeschool Groningen. This complex consists out of multiple existing buildings with a recently developed outer area. In the designing process of this project, there were multiple measures integrated to ensure the structure is earthquake resistant. A lot of detail was put in the distribution of the forces from the different parts of the construction. The steel column structure together with four seismic walls was chosen in order to enhance the ductility of the building. The ground floor is a reinforced concrete floor. This floor is used to disperse the horizontal forces coming for the top floors into the pile foundation. The foundation beams underneath the stability walls were heavily reinforced so they can absorb the horizontal forces produced by an earthquake.